Referenssit


Sain pysyviä parannuksia omaan tapaani toimia ja työskennellä.”

”Prosessin aluksi määrittelimme asiat, joiden on muututtava jotta oma jaksaminen työelämässä varmistetaan pitkälle tulevaisuuteen ja toisaalta henkilökohtainen elämä saadaan tasapainoon työn kanssa.

"Yllättävänkin yksinkertaisin harjoituksin saatiin aikaiseksi vaikuttavuutta päivittäiseen tekemiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

"Prosessin aikana keskusteluissa olivat mukana kaikki yksilön elämän tärkeät asiat, ja ne onnistuttiin saamaan myös monelta osin tärkeysjärjestykseen. 

"Kokonaisuudessaan koin menetelmän hyödylliseksi ja sain siitä pysyviä parannuksia omaan tapaani toimia ja työskennellä”.


- Pekka Antikainen, Toimitusjohtaja / LähiTapiola Palvelut Oy


"Vahva suositus, jos haluat ottaa pykälän eteenpäin itsesi kanssa."


"Sain JP:n avulla kaivettua esiin vahvuuteni entistä paremmin.

Yksinkertaiset ja arkeen helposti istuvat harjoitteet toimivat yksinkertaiselle miehelle hyvin.

JP:llä on ainutlaatuinen kyky pureutua mielen sopukoihin ja kääntää kompastuskivet pois uuden olemisen tavan tieltä. Vahva suositus, jos haluat ottaa pykälän eteenpäin itsesi kanssa."

- Juha Laitinen, toimitusjohtaja / Staart Oy
"Jos haluat jotain uutta, suosittelen keskustelua JP:n kanssa."


"Varoitus! 

Jos oravanpyöräsi rullaa mukavasti, on syytä varoa JP Jakosta. 

Luontomiehenä hän ei tietenkään tapa oravaa, mutta hän on häkin pahin vihollinen ja todennäköisesti murskaa sen.

Jos kuitenkin haluat jotain uutta, niin suosittelen keskustelua JP:n kanssa."


- Simo Puustelli, hallituksen puheenjohtaja / Satmatic Oy
"Coaching-ohjelma auttoi minua kasvamaan ihmisenä ja johtajana."


"JP Jakonen on älykkäimpiä tuntemiani ihmisiä. Terävälle tunneälylle tulikin käyttöä, sillä asioiden ja huonojen tapojen lankakerän avaaminen ei ollut yksinkertainen projekti. 

Jakonen kuitenkin onnistui siinä missä itse olin epäonnistunut: hän sai minut(kin) näkemään parempia vaihtoehtoja huonojen tilalle.

Kaiken kaikkiaan fiksu mies, jonka näkemykset ja neuvot auttoivat hyppäämään elämässä seuraavalle askelmalle. 

Jakonen auttoi minua kasvamaan ihmisenä ja johtajana.

Suosittelen Jakosta lämpimästi, mikäli kaipaat elämäntapamuutosta. Urakka on helpompi, jos sinulla on vierelläsi osaava opas. Jakosta parempaa opasta et voi saada."

                         -  Janne Jääskeläinen /  Aucor Oy, CEO


"Hyvät asiat, joita oli ennen vaikea sanoa, tulevat nyt nopeasti esiin." 


"Mukavinta oli nähdä, miten coachattavat odottivat sessioitaan – asia, jota ei aina todellakaan tapahdu kehitysprojektien yhteydessä – ja lähtivät viemään prosessiaan itsenäisesti eteenpäin. Hyvät asiat, joita oli ennen vaikea sanoa, tulevat nyt nopeasti esiin.” 

- Mikko Juusela, henkilöstöjohtaja / Luvata Pori Oy"[JP] oli valmis tekemään oikeasti töitä löytääkseen juuri minulle sopivat etenemistavat. Suosittelen!"


"JP:llä on kyky saada coachattava näkemään oma tilanteensa, omat vahvuutensa ja heikkoutensa uusista, yllättävistä näkökulmista.

Elämässä ei ole patenttiratkaisuja, eikä niitä ole tarjolla myöskään JP:n valmennuksessa, vaan hän oli valmis tekemään oikeasti töitä löytääkseen juuri minulle sopivat etenemistavat. 

Suosittelen!"

Olli Raunio / Raunion Saha Oy, toimitusjohtaja (2001–2013) & Westas Group Oy, hallituksen 
puheenjohtaja"Humaani, empaattinen, tarkkanäköinen, asioiden ytimeen vievä valmentaja."


"Valmennukset ovat lisänneet oman itsen ymmärrystä, sitä, että miksi toimin näin ja mitä voin tehdä kehittyäkseni. Samalla se on avannut silmät ymmärtämään toisten erilaista tapaa toimia. Meillä on ollut myös hauskaa yhdessä. Kiitos! 

Olet humaani, empaattinen, tarkkanäköinen, asioiden ytimeen vievä valmentaja."

      - Angelika Meusel / Rakastajat-teatteri, teatterinjohtaja,  näyttelijä (FIA), valmentaja


"Tehtävät auttoivat minua oivaltamaan omia solmukohtia tekemisessäni."


Monet kohtaamamme ongelmat ovat loppujen lopuksi todella yksinkertaisia. JP:n havainnolliset esimerkit sekä tehtävät auttoivat minua oivaltamaan omia solmukohtia tekemisessäni."


 - Harri Vilkuna / Porispere, toimitusjohtaja"Paras sijoitus, jonka yrittäjäurallani olen tehnyt." - Ilkka Santahuhta Coaching / Toimitusjohtaja & Jalkapallojoukkue FC Jazzin monivuotinen kapteeni"Käytän aikaa työssäni vähemmän, mutta organisoidummin."

"Valmennuksen arvon näkee parhaiten vasta nyt, vuoden kuluttua päätöstapaamisestamme.

Eniten ihmettelen hämmästyttävää ihmistuntemuskykyäsi. Käytän aikaa työssäni vähemmän, mutta organisoidummin."


- Mikko Juhola / Chaîne des Rôtisseurs-kilvellä varustettu ravintola Raatihuoneen kellari, ravintoloitsija

"Koko valmennuksen ajan kävin merkityksellistä ja mielenkiintoista matkaa – itseeni ja elämääni." 

"Monien syvällisten ja intensiivisten keskustelujen tuloksena kehityin paremmin ymmärtämään ominaisuuksistani työssäni.

Oivalsin myös monia eri puolia omasta persoonastani.

Vertauskuvien ja erilaisten harjoitusten kautta löysin itselleni mieleisen tavan työskennellä ja suoriutua monista haastavistakin tilanteista.

Kiitos, JP! Valmennus tuki hyvin itseni kehittämisen ja paremman ymmäryksen matkaani."Niko Lindroos / Khimaira Oy, varatoimitusjohtaja 
"Suosittelen lämpimästi!"


"JP:n ansiosta jo yhdessä coaching-sessiossa näin hyvin tutun asian täysin uudesta näkökulmasta. Hänen läsnäolonsa ja ammattitaitonsa ovat huikealla tasolla. Suosittelen lämpimästi!"


- Pauli Pukari, myyntijohtaja / iLOQ Finland Oy
"Valmennus käänsi elämääni uuteen selkeämpään ja läsnäolevampaan suuntaan."


"Yksilövalmennukseni ovat muuttaneet elämäni suuntaa, antaneet merkittävästi uutta ajateltavaa, joka ei ole jäänyt vain ajatuksen tasolle. Myös armeliaisuutta itseäni kohtaan, sekä älyllistä mielihyvää. Ilman niitä olisin jäänyt jotenkin roikkumaan vanhaan, ei toimivaan toimintamalliini. Olen myös hyvin onnellinen useita vuosia terapiaa opiskelleena, että filosofinen lähestymistapa käänsi elämääni uuteen selkeämpään ja läsnäolevampaan suuntaan."

Miia Lindström / Yleisradio, Juontaja, näyttelijä (FIA), valmentaja"Yksi lahjakkaimmista, mukautumiskykyisimmistä ja pyyteettömimmistä henkilöistä, joita olen koskaan tavannut.”


"JP Jakonen on yksi lahjakkaimmista, mukautumiskykyisimmistä ja pyyteettömimmistä henkilöistä, joita olen koskaan tavannut.”

 - Keijo Halinen / Florire Oy, Suomen ainoa sertifioitu Integral Master Coach -tason valmentaja, liikkeenjohdon konsultti
"Tulokset löivät minut ällikällä." 


"JP:n valmennusotteessa yhdistyi syvä ja laaja näkemys ihmisenä kehittymisen mahdollisuuksista. Viisaan, turvallisen ja tarkkanäköisen valmennuksen luomalta perustalta oli hyvä ponnistaa kohti omia ulottuvuksiaan. Prosessin kuluessa tunsin elämäni palikoiden melkeinpä kuuluvasti loksahtelevan paikoilleen, alkaessani selkeämmin hahmottaa elämäni laajempaa kokonaisuutta.

Tavoitteitteni toteutumisesta sain jo valmennusprosessin kuluessa itsenikin ällikällä lyöviä käytännön tuloksia."
     - Tapani Heinonen / Bergshagen, opettaja, kouluttaja, lauluntekijä

"Elämme 15 vuotta kestäneen suhteemme parasta aikaa."

”Sain voimaa olla oma itseni jälleen. Itsetuntoni kehittyi ja sen myötä itseluottamukseni kasvoi. Kaiken kaikkiaan myönteinen suhtautuminen isoihin ja pieniin vastoinkäymisiin antoi takaisin uskon siihen, että elämä kantaa. Energiaa riitti ja se kanavoitui asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä.

Löysin sisältäni sellaisen rauhallisuuden, jonka avulla sain pelastettua parisuhteeni. Pystyin nostamaan asioita esille, jotka olivat vaivanneet suhdettamme vuosikausia. Mieleni pysyi kirkkaana ja levollisena, vaikka kipeät asiat nostivat ilmaan voimakkaita myrskyjä. Vaimoni huomasi myös muutoksen minussa ja onkin siitä useasti kiittänyt. Ilman minun voimiani stressaantunut puolisoni olisi vienyt meidät umpikujaan.Nyt elämme 15 vuotta kestäneen suhteemme parasta aikaa.”

                       - Matti K, projektipäällikkö"Olen saanut työkaluja arjen ongelmiin."

"Elämässä pitää olla JP:tä! Valmennushetket JP:n kanssa sujuvat aina hyvässä ja lempeässä hengessä. JP:llä on taito saada valmennettava näkemään asiat kolikon molemmilta puolilta. Jokaisella kerralla olen saanut työkaluja arjen ongelmiin; kiire ja stressi ovat asioita, joihin voin itse omilla valinnoilla vaikuttaa. Yksinkertaisuudessaan nerokkaat käytännön ohjeet ja erilaiset työskentelytavat ovat nykyisin arkipäivää.

Nero on myös itse valmentaja, joka saa valmennettavan avautumaan omista lukoista jo ensimmäisellä kerralla. Matka on vielä kesken, mutta tunnelin päässä pilkottaa jo valo, jota ei ennen valmennusta näkynyt!"

      - Jari Kangas / yrittäjä, iHair

"Vahvalle valmentajalle tarvitaan vahva ammattilainen."

"Vahvalle valmentajalle tarvitaan vahva ammattilainen. Sitä kaipasin oman yrittäjyyden tienristeyksessä. Oman itsensä huolto tapahtui helposti, sillä vastaavanlaisessa tilanteessa olin saanut JP:ltä tärkeitä havaintoja ja työkaluja omaan työhön sekä jaksamiseen. 

"Oma aika, omat ajatukset ja oma vahvuus selkiytyivät erittäin hyvin, sillä et antanut minun harhautua polulta. Näillä mennään taas eteenpäin ja on hienoa tietää, että itseään voi päivittää samoin kuin tietokoneohjelmia. 

"Lisäksi se on ollut erittäin voimaannuttavaa ja tunteita täynnä olevaa ihmisläheistä upean valmentajan kanssa. Kiitos askeleista kanssani ja kiitos, että saan jatkossakin ottaa niitä tarvittaessa."

- Marika Raitaniemi / Loistevalmennus, henkisen työhyvinvoinnin ammattilainen
"Takaan, että olet positiivisella tavalla muuttunut."


"JP:n coaching oli hyödyllinen prosessi ja silmiä avaava kokemus. Suosittelen lämpimästi jokaiselle itse coachina toimivalle ehdottomasti vastaavaa.

 "Olen kehittynyt tuomaan esiin oman osaamiseni ja löytänyt myös tyydyttävän keinon myydä sitä.

"Coaching-sessiot antoivat myös paljon energiaa ja ajattelemisen aihetta, joiden avulla tiedostamisen aisti on aikaisempaa herkistyneempi. Se, mitä arvostin tapaamisissamme suuresti oli JP:n taito hallita työstettävää asiakokonaisuutta filosofin suurella viisaudella. 

"Asiat vietiin pieteetillä loppuun saakka. Ja aina yhteistä aikaa kunnioittaen.

"Voin lämpimästi suositella JP:tä valmentajaksesi olitpa sitten itse valmentaja – tai jotakin ominaisuutta itsessäsi tai työssäsi kehittävä. Takaan, että olet positiivisella tavalla muuttunut päättäessänne yhteisen prosessinne ja huomaat oman kehitystyösi jatkuvan vielä pitkän aikaa eteenpäin."

- Mervi Lepistö / Care One Oy, TtT, Coach, CEO

"Haasteet tuntuvat pieniltä ja niitä on helppo käsitellä."

"Jotain tapahtui tapaamisten jälkeen. Mieleeni jäivät sanat: 'Anna mennä, ylitä se yksi este, joka estää tekemisen ja toiminnan'. Vuosiin en ole saanut näin paljon aikaiseksi. Luovuus on lisääntynyt ja hyvät asiat seuraavat toisiaan. Haasteellisen elämäntilanteeni keskellä avasin erittäin osaavan ja ammattitaitoisen JP:n kanssa uskomattomia ovia elämässäni. Olen todella mielissäni!

Vaikka haasteitakin vielä löytyy, niin ne tuntuvat pieniltä ja niitä on helppo käsitellä." 

                             - Kirsi Siikilä, yrittäjä"Autoit minua kuuntelemaan omaa kehoani ja mieltäni. Opin pitämään itsestäni, etenkin kehostani huolta. Ennen katsoin kehoani vieraana, nyt siihen on ollut hauska tutustua. Henkilökohtaisella tasolla huomioit minut yksilönä.


Hoidan tietoisemmin itseäni. Tiedostan oman ongelmakenttäni ja kykenen pysähtymään sen äärelle rauhassa, ilman hätääntymistä. Enää en lähde pelastamaan toista. Luon tavoitteitani hitaammalla tahdilla ja toteutan niitä rauhallisemmin. En jää jumiin, vaan suhtaudun positiivisemmin elämän kantamiseen.


Pääsin myös käsiksi omaan luovuuteeni. Vaikka olen edelleen heittäytyjä, teen sen nyt vakaammalta pohjalta."


                - Elisa B, kuvataiteilija"Valmennus antoi uskoa siihen, että pystyy kun vain päättää pystyä."

                                - Henni L, opiskelija


”Haluaisin kiittää niistä luennoista, joita olet Helsingissä pitänyt ja erityisesti ILP-workshopista. Kevään mittaan aloin yhä enemmän harjoittelemaan ILP-periaatteiden mukaan.

Oli jännä huomata, miten suuri on kynnys aloittaa harjoittelu. Kirjojen lukeminen on niin paljon helpompaa. Harjoittelu lähti käyntiin ILP-workshopissa antamiesi oppien perusteella ja ILP-kirjan, joka on osoittautunut oikeaksi helmeksi.

Halusin kertoa tästä oikeastaan siksi, että huomaat, että työsi on kantanut hedelmää ja ainakin yksi ihminen on soveltanut tuota ILP:tä sinun innoittamanasi.”
  
- Jari Kiirla, tietoliikenneinsinööri"JP on älykäs ja ahkera. Hänen rehellinen ja suorapuheinen tapansa käsitellä asioita on pysäyttävä, ja sai ainakin allekirjoittaneen näkemään arkisimmissakin asioissa jotain mistä iloita."

        - Ville Säävuori / Rakennusyhtiö Autereinen Oy