perjantai 23. helmikuuta 2018


”Prosessin aluksi määrittelimme asiat, joiden on muututtava...

...jotta oma jaksaminen työelämässä varmistetaan pitkälle tulevaisuuteen ja toisaalta henkilökohtainen elämä saadaan tasapainoon työn kanssa.

"Yllättävänkin yksinkertaisin harjoituksin saatiin aikaiseksi vaikuttavuutta päivittäiseen tekemiseen ja henkiseen hyvinvointiin.

"Prosessin aikana keskusteluissa olivat mukana kaikki yksilön elämän tärkeät asiat, ja ne onnistuttiin saamaan myös monelta osin tärkeysjärjestykseen. 

"Kokonaisuudessaan koin menetelmän hyödylliseksi ja sain siitä pysyviä parannuksia omaan tapaani toimia ja työskennellä”.


- Pekka Antikainen, Liiketoimintajohtaja / LähiTapiola-ryhmä


"Vahva suositus, jos haluat ottaa pykälän eteenpäin itsesi kanssa."


"Sain JP:n avulla kaivettua esiin vahvuuteni entistä paremmin.

Yksinkertaiset ja arkeen helposti istuvat harjoitteet toimivat yksinkertaiselle miehelle hyvin.

JP:llä on ainutlaatuinen kyky pureutua mielen sopukoihin ja kääntää kompastuskivet pois uuden olemisen tavan tieltä. Vahva suositus, jos haluat ottaa pykälän eteenpäin itsesi kanssa."

- Juha Laitinen, toimitusjohtaja / Staart Oy"Varoitus!"


"Jos oravanpyöräsi rullaa mukavasti, on syytä varoa JP Jakosta. 

Luontomiehenä hän ei tietenkään tapa oravaa, mutta hän on häkin pahin vihollinen ja todennäköisesti murskaa sen."

"Jos kuitenkin haluat jotain uutta, niin suosittelen keskustelua JP:n kanssa."


- Simo Puustelli, toimitusjohtaja / Satmatic Oy"Hyvät asiat, joita oli ennen vaikea sanoa, tulevat nyt nopeasti esiin." 


"Mukavinta oli nähdä, miten coachattavat odottivat sessioitaan – asia, jota ei aina todellakaan tapahdu kehitysprojektien yhteydessä – ja lähtivät viemään prosessiaan itsenäisesti eteenpäin. Hyvät asiat, joita oli ennen vaikea sanoa, tulevat nyt nopeasti esiin.” 

              - Mikko Juusela, henkilöstöjohtaja / Luvata Pori Oy"Valmennus tuki hyvin itseni kehittämisen ja paremman ymmäryksen matkaani."


"Koko valmennuksen ajan kävin merkityksellistä ja mielenkiintoista matkaa – itseeni ja elämääni. Monien syvällisten ja intensiivisten keskustelujen tuloksena kehityin paremmin ymmärtämään ominaisuuksistani työssäni. Oivalsin myös monia eri puolia omasta persoonastani.

Vertauskuvien ja erilaisten harjoitusten kautta löysin itselleni mieleisen tavan työskennellä ja suoriutua monista haastavistakin tilanteista (...)

Kiitos, JP! 
Valmennus tuki hyvin itseni kehittämisen ja paremman ymmäryksen matkaani."


Niko Lindroos / Khimaira Oy, varatoimitusjohtaja & Liniko Oy, yrittäjä 

"Käytän aikaa työssäni vähemmän, mutta organisoidummin."

"Valmennuksen arvon näkee parhaiten vasta nyt, vuoden kuluttua päätöstapaamisestamme.

Eniten ihmettelen hämmästyttävää ihmistuntemuskykyäsi. Käytän aikaa työssäni vähemmän, mutta organisoidummin."


- Mikko Juhola / Chaîne des Rôtisseurs-kilvellä varustettu ravintola Raatihuoneen kellari, ravintoloitsija
"Coaching-ohjelma auttoi minua kasvamaan ihmisenä ja johtajana."


"JP Jakonen on älykkäimpiä tuntemiani ihmisiä. Terävälle tunneälylle tulikin käyttöä, sillä asioiden ja huonojen tapojen lankakerän avaaminen ei ollut yksinkertainen projekti. Jakonen kuitenkin onnistui siinä missä itse olin epäonnistunut: hän sai minut(kin) näkemään parempia vaihtoehtoja huonojen tilalle. Kaiken kaikkiaan fiksu mies, jonka näkemykset ja neuvot auttoivat hyppäämään elämässä seuraavalle askelmalle. Jakonen auttoi minua kasvamaan ihmisenä ja johtajana.

Suosittelen Jakosta lämpimästi, mikäli kaipaat elämäntapamuutosta. Urakka on helpompi, jos sinulla on vierelläsi osaava opas. Jakosta parempaa opasta et voi saada.

                         -  Janne Jääskeläinen /  Aucor Oy, CEO"[JP] oli valmis tekemään oikeasti töitä löytääkseen juuri minulle sopivat etenemistavat. Suosittelen!"


"JP:llä on kyky saada coachattava näkemään oma tilanteensa, omat vahvuutensa ja heikkoutensa uusista, yllättävistä näkökulmista. Elämässä ei ole patenttiratkaisuja, eikä niitä ole tarjolla myöskään JP:n valmennuksessa, vaan hän oli valmis tekemään oikeasti töitä löytääkseen juuri minulle sopivat etenemistavat. Suosittelen!"

Olli Raunio / Raunion Saha Oy, toimitusjohtaja (2001–2013) & Westas Group Oy, hallituksen 
puheenjohtaja
"Takaan, että olet positiivisella tavalla muuttunut."


"JP:n coaching oli hyödyllinen prosessi ja silmiä avaava kokemus. Suosittelen lämpimästi jokaiselle itse coachina toimivalle ehdottomasti vastaavaa.

"Lähdin alun perin tapaamaan JP:tä kehittääkseni eri asiaa, kuin mitä loppujen lopuksi coaching-sessioissamme työstimme. Nyt, pari kuukautta tapaamistemme päätyttyä huomaan, että myös alkuperäinen tavoitteeni on edennyt ikäänkuin taustalla vaivihkaa “esteenä” olleiden ensisijaisesti hoidettavien tavoitteiden saavutettua aktiivisen toiminnan tason.

 Miten JP:n coachingin tulokset näkyvät?


 "Olen kehittynyt tuomaan esiin oman osaamiseni ja löytänyt myös tyydyttävän keinon myydä sitä. Sitä ei ollut olemassa asiantuntijana, mutta nyt vapauduttuani omasta “vankilastani” JP:n coachingin avulla olen löytänyt oman moraalisen imperatiivini tehdä sitä.

"Coaching-sessiot antoivat myös paljon energiaa ja ajattelemisen aihetta, joiden avulla tiedostamisen aisti on aikaisempaa herkistyneempi. Se, mitä arvostin tapaamisissamme suuresti oli JP:n taito hallita työstettävää asiakokonaisuutta filosofin suurella viisaudella. 

"Asiat vietiin pieteetillä loppuun saakka. Ja aina yhteistä aikaa kunnioittaen.

"Voin lämpimästi suositella JP:tä valmentajaksesi olitpa sitten itse valmentaja – tai jotakin ominaisuutta itsessäsi tai työssäsi kehittävä. Takaan, että olet positiivisella tavalla muuttunut päättäessänne yhteisen prosessinne ja huomaat oman kehitystyösi jatkuvan vielä pitkän aikaa eteenpäin."

- Mervi Lepistö / Care One Oy, TtT, Coach (ACC), CEO


"Valmennukset ovat lisänneet oman itsen ymmärrystä, sitä, että miksi toimin näin ja mitä voin tehdä kehittyäkseni. Samalla se on avannut silmät ymmärtämään toisten erilaista tapaa toimia. Meillä on ollut myös hauskaa yhdessä. Kiitos! Olet humaani, empaattinen, tarkkanäköinen, asioiden ytimeen vievä valmentaja."

Angelika Meusel / Rakastajat-teatteri, teatterinjohtaja
"Yksilövalmennukseni ovat muuttaneet elämäni suuntaa, antaneet merkittävästi uutta ajateltavaa, joka ei ole jäänyt vain ajatuksen tasolle. Myös armeliaisuutta itseäni kohtaan, sekä älyllistä mielihyvää. Ilman niitä olisin jäänyt jotenkin roikkumaan vanhaan ei toimivaan toimintamalliini. Olen myös hyvin onnellinen useita vuosia terapiaa opiskelleena, että filosofinen lähestymistapa käänsi elämääni uuteen selkeämpään ja läsnäolevampaan suuntaan."

- Miia Lindström / Rakastajat-teatteri,   näyttelijä (FIA), valmentaja"Vahvalle valmentajalle tarvitaan vahva ammattilainen."

"Vahvalle valmentajalle tarvitaan vahva ammattilainen. Sitä kaipasin oman yrittäjyyden tienristeyksessä. Oman itsensä huolto tapahtui helposti, sillä vastaavanlaisessa tilanteessa olin saanut JP:ltä tärkeitä havaintoja ja työkaluja omaan työhön sekä jaksamiseen. 

"Oma aika, omat ajatukset ja oma vahvuus selkiytyivät erittäin hyvin, sillä et antanut minun harhautua polulta. Näillä mennään taas eteenpäin ja on hienoa tietää, että itseään voi päivittää samoin kuin tietokoneohjelmia. 

"Lisäksi se on ollut erittäin voimaannuttavaa ja tunteita täynnä olevaa ihmisläheistä upean valmentajan kanssa. Kiitos askeleista kanssani ja kiitos, että saan jatkossakin ottaa niitä tarvittaessa."

- Marika Raitaniemi / Loistevalmennus, henkisen työhyvinvoinnin ammattilainen"Elämme 15 vuotta kestäneen suhteemme parasta aikaa.”

”Sain voimaa olla oma itseni jälleen. Itsetuntoni kehittyi ja sen myötä itseluottamukseni kasvoi. Kaiken kaikkiaan myönteinen suhtautuminen isoihin ja pieniin vastoinkäymisiin antoi takaisin uskon siihen, että elämä kantaa. Energiaa riitti ja se kanavoitui asioihin, jotka ovat minulle tärkeitä.


Löysin sisältäni sellaisen rauhallisuuden, jonka avulla sain pelastettua parisuhteeni. Pystyin nostamaan asioita esille, jotka olivat vaivanneet suhdettamme vuosikausia. Mieleni pysyi kirkkaana ja levollisena, vaikka kipeät asiat nostivat ilmaan voimakkaita myrskyjä. Vaimoni huomasi myös muutoksen minussa ja onkin siitä useasti kiittänyt. Ilman minun voimiani stressaantunut puolisoni olisi vienyt meidät umpikujaan.


Nyt elämme 15 vuotta kestäneen suhteemme parasta aikaa.”

             - Matti K, projektipäällikkö