Jösses, mikä päivä!

Huh hui! Olipa hauska päivä. Harvoin mahtuu yhteen vuorokauteen niin monta mukavaa asiaa kuin eiliseen.

Ensinnäkin: huomasin podcastini Stressivapaa johtaja nousseen samalle iTunesin "Suositut" -sivulle kahden idolini kanssa. Siinä se kökötti Pat Flynnin ja oivallisen Tim Ferrisin kanssa kuin joku, joka kököttää Pat Flynnin ja oivallisen Tim Ferrisin kanssa.

Kohokohta numero yksi! 

Päivä alkoi, kun lähdin aamuvarhaisella Helsinkiin hakemaan Basam Booksilta uutta kirjaani. Bussi aloitti matkansa 6.30, joten tälläiselle saaren asukille se tarkoitti sangen aamuvarhaista herätystä. Matkalla Basamille kävin kurkkaamassa Akateemisen kirjakaupan hyllyä. Siellähän kirja jo olikin! Hihii!

(vai onko epäammattimaista sanoa "Hihii!" nähdessään oman kirjansa kirjakaupan hyllyllä? On se. Hyi älytön.)

Joka tapauksessa, kohokohta numero kaksi! 

Basamin toimistolle oli kiva tulla. Semminkin, kun heti vastaanottoaulassa roikkui uskollisesti ensimmäisen opuksemme mainosjuliste.

(Numero kolme!)

Basamin toimisto on Arabiassa, lähellä muumimukitehdasta, taideteollista korkeakoulua ja kulmakauppa Siwaa. Tullessani toimistolle olin vaikuttunut siitä, miten hienosti luentosali oli sisustettu. Basam alkaa vähitellen olla varsinainen viisaan elämisen päämaja Suomessa. Maailmalta vastaavantasoisia kustannustaloja varmasti löytyy - esimerkiksi klassinen Shambhala tai vaikkapa Sounds True - mutta täällä meillä Basam on kyllä kuin keidas erämaassa. Viisas elämä-sarja on tolkuttoman laadukas, eikä pahaa sanottavaa voi löytyä James Joycea, Leo Tolstoita ja zen-klassikoita laadukkaina painoksina julkaisevasta talosta.

Kahvit juotuani Katariinan, Batun ja muiden viisauden ystävien seurassa olikin aika suunnistaa eteenpäin.

Sitä ennen nappasin toki mukaan omat tekijänkappaleeni uudesta kirjasta! 

Säntäsin kohti Bulevardia. Tein haastattelun yrittäjä, johtaja, journalisti ja kirjailija Jaakko Tapanisen kanssa tulevaa podcast-jaksoa varten. Juttelimme tunnin verran ajankäytöstä, itsensä johtamisesta ja siitä, miten kaikki tulee muuttumaan.

Valmistaudu!

Sen jälkeen vierailin Radio Helsingin studiolla. Superkiva Mili Kaikkonen haastatteli minua Vaiheessa-ohjelmaansa varten. Samassa yhteydessä tein kuulijoille tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä. Vinkki: ilmaisia kirjoja mahdollista saada ohjelman kuuntelijoille sekä perinteisten että e-kirjojen muodossa. Kuuntele ohjelma täältä sitten kun se ilmestyy, keskiviikkona 11. helmikuuta.

Haastattelu oli kohokohta numero viisi. Numero nelonen oli ennen haastattelua, kun pääsin rikkomaan pikkuisen yhteiskunnallisia normeja. Se piristää aina. 

Nimittäin, minulla oli nälkä. Ohjelman alkuun oli puoli tuntia aikaa, eikä studion liepeillä ollut ruokapaikkaa auki.

Paitsi Heinon tukku.

Kävelin sisään, otin ultraterveelliset eväät hyllystä mukaani (kolmioleivän, kaksi banaania ja kaljan) ja askelsin kassalle. Niiden ostamiseen tarvittiin tukkukortti. Sellaista ei ollut. Sain asioida infotiskillä, esittää asiani ("Olen juuri hankkimassa sitä korttia..."), ja vastineeksi uskottelustani sain paperille kirjoitetun erityisluvan tehdä sinällään aivan normaalihintaiset tukkuostokseni "tämän kerran".

Söin banaanit ulkona ja nakkasin tukkukorttihakemuksen kuorien mukana roskiin.

Kyllon komiaa kun kolmevitosena kolmen lapsen isänä saa olla kapinallinen!

Ajjajai, anarkia on hieno asia!

Ja niin, jos tosiaan tahdot kirjastani kappaleen, muista kuunnella Vaiheessa-ohjelma loppuun saakka keskiviikkona 11.2. kello 20–21 Radio Helsingin taajuudelta.

Peace.