Miten saada raha ansaitsemaan sinut?


Puhutaan rahan ansaitsemisesta.

Siinä on jotain väärinpäin.

Rahan ansaitseminen tarkoittaa, että sinä ansaitset rahaa. Että sinä olet jotain, joka tekemällä oikeita asioita oikeaan aikaan voi ansaita rahaa. Saada sitä korvauksena. Ansaita sitä.

Mikä muuttuisi, jos asia olisi toisin päin?

Miten olisi jos raha ansaitsisikin sinua?

Katsotaanpa.

Jos raha ansaitseekin sinua, sinun on oltava jotain hyvin houkuttelevaa. Rahalle, mutta myös maailmalle. Jos raha on maailmallisen arvon mittari, on sinun tällöin keskityttävä miettimään miten olla maailmassa, toisten ihmisten auttajana, palvelijana niin hyödyllinen kuin mahdollista. Toisin sanoen, niin palveleva ja hyvä ihminen kuin mahdollista.

Silloin voidaan ajatella, että raha - kaikki ympärillämme oleva valtava määrä rahaa - kilpailee pääsystä sinun luoksesi.

Tällöin rahan ansaitsemisesta tulisi, itse asiassa, suora korrelaatio ja mittari sille, miten paljon autat toisia ihmisiä. Miten hyödyllinen olet. Miten paljon autat. 

Silloin raha ja henkilökohtainen kasvu kohtaisivat. Silloin rahan ansaitsemisesta tulisi henkilökohtaista kasvua, koska se korreloisi suoraan sen kanssa, miten hyvin ja miten paljon ja miten syvällä tasolla saat aikaan positiivista muutosta toisten ihmisten elämässä.

Silloinhan...

...raha ja sisäinen hyvyys olisivat sama asia.

Eivät kaksi erillistä asiaa.

Jotain vallankumouksellista tässä täytyy olla. Ainakin suhteessa omaan ajatteluuni. Se on ollut nimittäin jumissa tämän jutun suhteen.

Hmm...

Keskeistä olisi siis tehdä itsestään niin hyödyllinen kuin mahdollista niin syvällä tasolla kuin mahdollista niin monelle ihmiselle kuin mahdollista. Silloin - ja vasta silloin - raha voi ansaita sinut. Sitä ennen sinä ansaitset rahaa.

Jos raha ansaitsee sinua, sinä nouset rahan yläpuolelle tulemalla niin hyödylliseksi, ettei sitä voi varsinaisesti mitata.

Mikä muuttuisi, jos alkaisit miettiä rahan ansaitsemisen sijaan ("Minä haluan/tarvitsen rahaa, jotta voin tehdä ja olla X.") niin Suurta ja Hienoa Auttamispäämäärää elämällesi, että raha ansaitsikin sinut ("Minä olen ja teen X, joten raha tulee luokseni.")? Kyse lienee, toisin sanoen, haluamiseen perustuvan dynamiikan kääntämisestä päälaelleen muuttamalla omaa käsitystä itsestään. Omaa minäkuvaansa. Ja siihen perustuvaa tekemistään.

Sen sijaan, että minä haluan, minä annankin. 

Koska minä olen...

ja teen...

Miten minäkuvasi muuttuisi? 

Mitä tekisit sen johdosta tänään toisin?

Huomenna? Tämän viikon aikana? Tässä kuussa?

Ja kenelle?