Miten löytää tiensä elämässä

Miten löytää tiensä elämässä?

Ai miten? Onko se hukassa vai? Eikö "Tao" ole ikuisesti tässä ja nyt...?

Onhan se. Sen tietävät kaikki Tollensa, Laotsensa ja Ramanansa lukeneet. Vaan nytpä ei puhutakaan siitä. Nyt puhutaan tästä muotojen maailmasta, jossa oman tiensä löytäminen on...

...jokaisen älyllisen ihmisen ensimmäinen velvollisuus.

Kyllä vain. On annettava absoluutille mikä absoluutille kuuluu, ja tälle maailmalle mikä tälle maailmalle kuuluu. Näin se on.

Ja vaikka jossain vaiheessa absoluuttinen ja relatiivinen olemuksemme lyövätkin kättä - ja jossain mielessä tekevät niin tämän tästä, jatkuvasti - on keskeistä henkilökohtaisen hyvinvoinnin nimissä löytää tiensä tässä elämässä, tämän maailman muotojen parista.

Vaan miten?

Siinä pulma.

Aloitetaan tästä.

Ota päivä vapaaksi töistäsi. Jos olet työtön, ota päivä vapaaksi työttömyydestäsi ja ryhdy tiesi hahmottamisen työhön.

Aloita maailman tärkeimmällä kysymyksellä, jonka tulisi kuulua maailman jokaisen koulun jokaiseen opetussuunnitelmaan ensimmäisen oppitunnin ensimmäisestä äännähdyksestä asti, eli...

..."Kuka haluan olla?".

Lue vanhoja päiväkirjojasi muutaman vuoden takaa ja katso löydätkö niistä yhteistä teemaa. Mitä haluat? Mistä kirjoitat toistuvasti?

Jos et pidä päiväkirjaa, aloita hyvä ihminen, herran tähden. Koskaan ei ole myöhäistä. Aikasi ei mene hukkaan ja olet kiittävä itseäsi myöhemmin, että aloitit.

Kun hahmotat teeman, yritä löytää sen emotionaalinen ydin. Mitä haluat enemmän kuin mitään muuta?

Löytyikö? Hyvä.

Eikö? Ei se mitään. Jatka, niin löydät sen.

Kun olet löytänyt sen mitä kaikkein eniten haluat olla, peilaa sitä kahteen muuhun kategoriaan.

Ensimmäinen on: "Kuka olet?".

Kuka sisimmässäsi olet? Ajattele itseäsi objektiivisena arkkityyppinä. Tarkastele itseäsi ikään kuin ulkopuolisen tieteilijän silmin. Oletko "Huvittaja", "Toimija", "Kirjoittaja", "Esiintyjä", "Myyjä", "Vuorovaikuttaja", vai kenties "Totaalinen-Pelle-joka-onnistuu-vain-Lihanleikkaajana"? Tämä saattaa olla sama kuin se, joka haluat olla, tai sitten ei. Sillä ei toistaiseksi ole väliä.

Jos tehtävä tuntuu hankalalta, kysy apua läheisiltäsi. He osaavat kyllä kertoa sinulle kuka olet. Lupaa olla suuttumatta.

Toinen kategoria on: "Kuka sinun kannattaa olla?". Se tarkoittaa asian peilaamista intersubjektiivisen (lupaan olla käyttämättä moista hienoa sanaa vastaisuudessa, ainakaan viikkoon) peilin kautta. Ajattele itseäsi osana yhteisöä - mistä sinulle voitaisiin olla valmiita maksamaan? Mistä voit saada palkkaa?

Oletko vielä mukana?

Kysymys on tarpeeton, sillä jos et ole, et enää lue tätä tekstiä. Ja jos olet, niin olet. Hyvä - siis jatketaan vielä tovi.

Kun nyt olet hahmottanut...

...kuka haluat olla...

...kuka olet...

...kuka sinun kannattaa olla...


...piirrä paperille kolme ympyrää. Käytä harppia jos tahdot. Toivottavasti et tahdo. Se kertoo anaalisesta luonteesta, jonka perusteella voin ennustaa sinulle pitkää ja hedelmätöntä uraa valtion viraston homealtisteisessa kellarissa, pölyisten paperipumaskojen ja kahvinkeittimen päällejättämisen alituisesti jokaviikkoisessa kehityskokouksessa esiintuovan, ikuiseksi vanhaksipiiaksi jääneen nalkuttavan osastosihteerin "hellässä" huomassa.

Piirrä ympyrät siten, että jokainen leikkaa toisensa yhdessä kohtaa. Siis näin:


Jokainen ympyrä edustaa yhtä kolmesta elämäntien peilistä.

Kuten tarkkanäköinen lukija huomaa, peilit kohtaavat kuvion keskellä. Niiden kohtauspaikka on pinta-alaltaan pienempi kuin yksikään peili itsessään. Tuolla paikalla on kuitenkin yksi keskeinen etu.

Mikä?

No.

Se on...


...syvempi paikka kuin yksikään muu kohta koko kuviossa.

Siinä kaikki peilit kohtaavat.

Siinä jokainen peili on harmoniassa toistensa kanssa.

Siinä ne muodostavat ikään kuin kolmiulotteisen vision siitä, mikä elämäntiesi voisi olla.

Tämä tarkoittaa siis sitä, ottamalla huomioon kolme näkökulmaa:

- henkilökohtaisen
- ulkopuolisen
- yhteisöllisen

voi löytää...

....syvällisen, harmonisen ja monitasoisen vastauksen siihen, mikä oma elämäntiesi on.

Kokeile lähestymistapaa itse. Kerro tuloksistasi. Olisi hauskaa kuulla, selkeytyikö elämäntiesi.

Kuten aina, yhteyden saa helposti.

Mutta erityisenä haasteena kannustan kirjoittamaan kirjeen.

Siis kirjeen.

Osoitteeni löytyy näiltä sivuilta.

Onnea matkaan.