Tärkein artikkeli, jonka olen julkaissut: osa 1

”Mika Myllylä on kuollut”, lähetti rouva tekstiviestin tien päältä. Minua kadutti. Ajattelin, että siinä oli ihminen, joka olisi tarvinnut valmentajaa erityisesti uransa jälkeen.

Olin ajatellut puolivakavissani tarjota filosofinen vastaanotto Zenon palveluja urheilu-uransa päättäneille ammattilaisille. He, jos ketkä, ovat tottuneet toimimaan huipulla ja olemaan itsensä sekä osaamisensa äärirajoilla. Kun puitteet noille huippukokemuksille loppuvat, adrenaliinin kohinaan tottunut henkilö on varmasti harvinaisen yksin.

Sain katumuksesta kuitenkin motivaation toteuttaa ideani.

Filosofinen vastaanotto Zenon Hyvän elämän haaste alkaa nimittäin tänään.

Hyvän elämän haasteen tarkoitus on innostaa jokaista suomalaista työikäistä ihmistä elämään Hyvää elämää kehnon, keskiverron tai perinjuurin Huonon elämän sijaan.

Hyvän elämän määritelmäni on kolmejakoinen. Se pyrkii olemaan riittävän moniulotteinen kattaakseen kaiken oleellisen, ja riittävän yksinkertainen sisältääkseen vain oleellisen.

Hyvän elämän haasteen perustana on tasapaino kolmen eri ulottuvuuden välillä. Ne ovat elämänalueiden, ihmisolemuksen ja perushyveiden ulottuvuudet.

Niin Zenon toimintaa kuin henkilökohtaista elämääni ohjaavina suuntaviittoina kolmen ulottuvuuden tasapaino pohjautuu lähes kahdenkymmenen vuoden pohdintaan, opiskeluun ja käytännölliseen kokeiluun. Niiden ansiota on kaikki hyvä elämässäni; niiden unohtamisesta johtuu valtaosa "onnettomuuksista" ja karilleajoista elämässäni.

Seuraavassa artikkelissa tarkastelemme Hyvän elämän kolmea ulottuvuutta tarkemmin. Sitä ennen kehoitan, kannustan ja innostan jokaista tämän artikkelin lukijaa osallistumaan Hyvän elämän haasteeseen seuraavalla tavalla. Ensinnäkin: lähetä tämä artikkeli eteenpäin jokaiselle tuntemallesi ihmiselle, joka kaipaa positiivista haastetta elämäänsä. Toiseksi: vastaa kysymykseen itsellesi, paperille.

Kysymys on: miten voisit tehdä omasta elämästäsi paremman?

Yksinkertaista, ainakin luettuna.

Kolmanneksi: jatka haastetta kuukauden ajan täällä.