Elämänmuuttajan muistilista osa 1/2

Perheessämme on muutto ajankohtainen. Tuumin, että netistä varmaan löytyy muistilista muuttoa varten. Kun ei millään jaksaisi keksiä pyörää uudestaan.

Sen myötä sain ajatuksen tästä. Elämänmuuttajan muistilista on tarkoitettu ihmiselle, joka aikoo kuljettaa itsensä elämässään uuteen paikkaan. Samoin kuin fyysisessä muuttamisessa, myös elämänmuutoksessa on hyvä muistaa muutama avainasia. Kuten:


1. Pakkaa mukaan nykyinen olemisen tapasi. Suurimpia virheitä elämänmuutoksessa on yrittää pelkästään muuttua ja polttaa sillat takanaan. Kestävä muutos rakentuu oman tämänhetkisen olemuksen pohjalle. Sitä tulee kunnioittaa ja sen hyvät puolet tulee tiedostaa.

2. Lähesty uutta olemisen tapaa vähitellen. Todellinen muutos tapahtuu pienin askelin. Tarina kertoo naisesta, joka oli päättänyt aloittaa kuntoilun. Valmentaja pyysi häntä seisomaan juoksumaton päällä aamuisin minuutin ajan. Vähitellen hän sai luvan kävellä, sitten kävely muuttui juoksuksi, ja lopulta elämäntavaksi.

3. Älä tee muuttoasi yksin.
Muutto onnistuu aina paremmin jos on auttava aivopari mukana. Muutoksen ammattilainen säästää aikaa, rahaa ja energiaa tarjoamalla tietoa muuton taustalla olevista lainalaisuuksista.

4. Pidä huoli muuttoapusi laadusta.
Ketä tahansa halvalla saatua konitohtoria tai juoppoa mutta joviaalia setämiestä ei kannata ottaa avuksi. Varmista, että muuttajasi osaa huomioida inhimillisen muutoksen kokonaisuuden. Takuuvarmin lähestymistapa on Integral Coaching® tai vastaava ihmisen yhtä laaja-alaisesti huomioiva metodi. Vastaavaa ei ole.

5. Hanki kunnollinen muuttoväline. Se tarkoittaa vähintään neljän näkökulman tukea muutokseen. Se merkitsee (1) uutta sisäistä olemisen tapaa, (2) muutosta tukevaa vuorovaikutusympäristöä, (3) uusia ulkoisia toimintamalleja ja (4) uusia muutoksen tukirakenteita. Yritä siis muuttaa käsitystä itsestäsi, hakeudu sellaisten ihmisten seuraan joiden kaltaiseksi tahdot muuttua, tee uusia asioita ja ota vastaan kaikki apu joka on tarpeen.


Jatkoa seuraa perjantaina, jolloin ilmestyy myös Zenon uutiskirje! Liity tilaajaksi!