Miten tehdä ihmeitä

Ihmeellisin asia ihmisen elämässä on kyky tehdä ihmeitä.

Ihme on teko tai kokemus, jonka on vilpittömästi uskonut olevan itselleen mahdotonta. Ihmeellisin asia ihmisen elämässä on toisin sanoen kyky tehdä mahdoton mahdolliseksi.

Mahdottoman toteuttaminen tekee ihmisen tyytyväisemmäksi. Tyytyväisyyden kautta poistamme esteitä onnellisuutemme tieltä. Onnellisuus, jota emme voi milloinkaan saavuttaa, koska se on luonnollinen tilamme, on ihmiselämän tarkoitus. Tulemalla siis tyytyväisemmäksi oman elämänsä suhteen ihminen yhdistyy elämäntarkoitukseensa, oman onnellisuutensa myöntämiseen (jos tämä ajatus tuntuu hankalta ymmärtää, ota yhteyttä niin selitän tarkemmin miten itse ymmärrän asian).

Yksinkertaisin lähtökohta ihmeiden tekemiselle on valita yksi asia, jota ei koskaan uskoisi elämässään hallitsevansa. Se voi olla painonpudotus ja painon pitäminen ihannetasolla; se voi olla rikastuminen ja rikkaana pysyminen; se voi olla kirjan kirjoittaminen ja tuon kirjan onnistunut markkinointi.

Mikä tahansa tuntuu mahdottomalta ja mahdottoman haluttavalta, on sinun ihmeesi. Sen toteuttaminen on ihmeen tekemistä. Mihinkään vähempään emme tietenkään viitsi tyytyä.

Ihmeen tekemisessä on kaksi oleellista tekijää.

1. Tarkka määritelmä. Määrittele ihmeesi niin täsmällisesti kuin mahdollista. Tee siitä mitattava ja silmin havaittava. Näin teet itsestäsi vastuullisen sen toteuttamisen suhteen, koska et voi enää paeta sitä. Kirjoita määritelmä paperille, ja katso tuota paperia päivittäin.

2. Aikaraja. Toiseksi, aseta ihmeellesi "parasta ennen" -aika. Ilman tätä ihmeesi toteutuu jonkun toisen toimesta jossain toisessa elämässä. Tee aikarajasta mahdollisimman lyhyt, ja pidä kirjaa päivittäin ihmeesi toteuttamisesta.

Joka, huomautettakoon vielä, on näin pääsiäisviikolla sopivaa toimintaa.