Miten perustaa oma yritys: osa 1

Yrittäjäksi ryhtyminen on itsensä johtamista parhaimmillaan - ja haastavimmillaan.

Yrittäjyys on halua olla mahdollisimman hyödyllinen mahdollisimman monelle yrityksen kohderyhmän ihmiselle. Yrittäminen lähtee siis tarpeesta parantaa omaa ja asiakkaiden elämänlaatua muuttamalla maailmaa suuntaan, josta yrityksen motto (liiketoimintaidea) kertoo. Jos keskitytään tämänkaltaiseen hyödyn maksimoimiseen, rahavirta seuraa toimintaa ennemmin tai myöhemmin.

Alku voi olla kuitenkin hankalaa. Yrittäjyyteen astuminen on kasvuprosessi ja hyppy tuntemattomaan. Se vaatii monia ominaisuuksia, jotka yrittäjällä matkan alussa ovat vasta kehittymässä tai puuttuvat kokonaan. Uuden, tavallista hieman pidemmän artikkelisarjan tarkoitus on auttaa yrityksen perustamisessa ihmistä, joka haluaa tuottaa hyötyä, liikevoittoa ja hyvinvointia oman itsensä johtamisen kautta.

1. Opiskele. Lue. Kysy neuvoa. Mieti itse. Visioi mitä haluat antaa maailmalle yrityksesi kautta, ja mitä haluat siltä saada. Muista tämä tarkoituksesi usein. Kerää tietoa kirjoista, yrityspalvelukeskuksesta ja yrittäjiltä, joiden elämäntapaa ihailet. Kuuntele vain valikoiden niitä tulevia kollegojasi, joiden elämäntapa ei puhuttele sinua. Älä myöskään kuuntele huonoja neuvoja. Niihin kuuluu: ei se toimi, kukaan ei ole ennenkään tehnyt noin, jne. Luota sydämeesi ja kysy neuvoa järjeltäsi. Mieti, mitä maailmasta vielä puuttuu, tai minkä jo olemassaolevan asian voit tehdä houkuttelevammin, sydämellisemmin tai luovemmin kuin kukaan muu. Älä mieti mistä saat eniten rahaa, vaan missä voit olla paras. Luo peli, jossa voit voittaa; älä lähde mukaan kilpailuun, jossa olet hävinnyt jo ennen lähtöä. Kun kirjallisen opiskelun aika koittaa, hyviä käytännöllisiä työkirjoja ovat:


Opiskelun jälkeen on aika luoda yrityksen tukiranka. Siitä lisää seuraavassa artikkelissa.


PS. Filosofinen vastaanotto Zeno on nyt virallisesti yritys. Miksi? Se on Facebookissa.Filosofinen vastaanotto Zeno

Mainosta myös omaa sivuasi